Sigh... here we go again... should be getting 30, back to under 6 - Time Warner Inter

#1
This question is about "Sigh... here we go again... should be getting 30, back to under 6", with Time Warner Cable internet and apps. 6 months later, and it starts again. Here was the story 6 mths ago The problem went away when my modem stopped trying use Channel 6. I don't know if TWC blocked that channel or if I just got lucky.

Fast forward 6 months and I'm back where I started.
DownstreamBonding Channel Value [TABLE]

Channel ID

4

1

3

5

6

7

8

9


Frequency

675000000 Hz

657000000 Hz

669000000 Hz

681000000 Hz

687000000 Hz

693000000 Hz

699000000 Hz

705000000 Hz


Signal to Noise Ratio

37 dB

36 dB

37 dB

37 dB

28 dB

34 dB

37 dB

37 dB


Downstream Modulation

QAM256

QAM256

QAM256

QAM256

QAM256

QAM256

QAM256

QAM256


Power Level [TABLE]

The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new reading


[/TABLE]

5 dBmV

5 dBmV

5 dBmV

6 dBmV

6 dBmV

6 dBmV

6 dBmV

6 dBmV


[/TABLE]

UpstreamBonding Channel Value [TABLE]

Channel ID

18

20

17

19


Frequency

24200000 Hz

37000000 Hz

19400000 Hz

30600000 Hz


Ranging Service ID

15189

15189

15189

15189


Symbol Rate

5.120 Msym/sec

2.560 Msym/sec

2.560 Msym/sec

5.120 Msym/sec


Power Level

45 dBmV

47 dBmV

47 dBmV

46 dBmV


Upstream Modulation

[3] QPSK
[3] 16QAM

[3] QPSK
[3] 16QAM

[3] QPSK
[2] 16QAM

[3] QPSK
[3] 16QAM


Ranging Status

Success

Success

Success

Success


[/TABLE]

Signal Stats (Codewords)Bonding Channel Value [TABLE]

Channel ID

4

1

3

5

6

7

8

9


Total Unerrored Codewords

15667729

15675916

15684189

15691407

522972

15659776

15661480

15663368


Total Correctable Codewords

0

0

0

0

5417930

1415

43

16


Total Uncorrectable Codewords

659

598

512

1469

9722172

626

1404

642


[/TABLE]

Fast forward 6 months and I'm back where I started. Speed went in the toilet the middle of this week and I checked and see that the modem started picking up Channel 6 again. Only getting 4 Mbps download on a 30 Mbps connection. Pingplotter shows 6-10% packet loss starting at the 2nd hop (did a WHOIS check and 142.254.157.5 is an IP owned by TWC).

About to start the process with TWC support, but really... I'm not sure it's worth it anymore. TWC & ATS are consistently a major headache. If only there was another option.


This topic covered Sigh... here we go again... should be getting 30, back to under 6, and TWC cable internet service.
 

Similar threads

Top